Företaget

Dela med andra

Pumpleverantören WILO

WILO SE

WILO SE är en av världens ledande tillverkare av pumpar och pumpsystem för fastigheter, vattentransport, avloppshantering och industri.

Bolaget, vars omsättning uppgick till över 1,2 miljarder euro förra året, fokuserar på framtidens produkter och är starkt engagerad i forskning och utveckling. Baserat i Dortmund, är WILO SE alltmer på väg bort från att enbart vara en leverantör av komponenter, utan inriktar sig idag i större utsträckning mot att bli en systemleverantör.

Varumärket Wilo är internationellt erkänt som synonymt med high-tech i pumpbranschen. Företaget har drygt 7500 anställda, fördelade på över 60 dotterbolag runt om i världen.

WILO i Sverige

Med Sveriges bredaste pumplager och en vältrimmad supportavdelning är huvudkontoret i Växjö navet för den svenska verksamheten. Distriksäljare ansvarar för den lokala närvaron.

Vi lever efter våra värderingar där mjuka värden såsom tillgänglighet, seriositet och effektivitet harmoniserar med vår internfilosofi att alltid sätta Dig som kund och partner i fokus. Vårt samarbete med de ledande VVS-grossisterna garanterar en hög produkttillgänglighet och bästa tänkbara logistiklösning.

Det finns flera skäl till att pumparna är gröna...

PARIMG Horizontal pumps In ARow


Det har nu passerat 20 år sedan WILO lanserade världens första elektroniska cirkulationspump. Med alla år av erfarenhet och genom ett nära samarbete med marknaden har WILO tagit en ledarroll vad gäller utveckling av energisnåla pumpar anpassade för de krav som idag ställs på automation och funktionalitet.

WILO förfogar idag över ett av marknadens bredaste program av pumpar inom segmenten för cirkulation, kallvatten och avlopp.

Från start till mål med WILO Service...

När vi diskuterar pumpar med våra kunder ser vi alltid till helheten, En pump är en komponent i ett system där många produkter samverkar med varandra. WILO Service hjälper därför till med inventeringar, analys av pumpsystem och vid uppstart - allt för att slutresultatet ska bli det bästa, såväl funktionellt som ekonomiskt. Detta gör vi tillsammans med vår rikstäckande serviceorganisation. Vid servicerelaterade ärenden så kontaktas alltid WILO Service i Växjö.

Dela med andra

T Tel 0470-72 76 00

F +46 470 727 644

Pumpleverantören WILO

Pioneering for You